Zeemeermin staart kopen – 3 belangrijke tips

Zwemmen met een zeemeermin staart is de afgelopen 10 jaar flink aan het groeien. Steeds meer ouders en zwembaden zien dat deze manier van zwemmen ervoor zorgt dat kinderen al op jonge leeftijd meer plezier krijgen in zwemmen en bovendien veel meer zwemkilometers maken waardoor ze veel beter gaan zwemmen. Maar wil je een zeemeermin staart kopen dan valt het nog niet meer om te bepalen welke staart nou goed, veilig en betaalbaar is. We hebben een paar tips voor je op een rij gezet.


tip nummer 1

Controleer altijd welk materiaal is gebruikt om de zeemeermin staart te maken. De stof die gebruikt wordt voor zeemeermin staarten is te vergelijken met dat van een badpak. Allereerst kijk je naar het gewicht van de stof. Sommige staarten zijn gemaakt van 150 of 200 grams lycra. Het voordeel van deze lichtere stoffen is dat het goedkoper is waardoor de prijzen van deze staarten lager ligt. Een nadeel is dat dit lichtere materiaal erg gevoelig is voor slijtage, waardoor vaak na een paar keer zwemmen de eerste gaatjes al verschijnen. Goedkoop is dus in dit geval vaak duurkoop. Na verschillende materialen te hebben getest hebben wij bij Mermaid Sisters besloten alleen nog 250 grams lycra te gebruiken.

Een andere manier om de kwaliteit te bepalen is de garantieperiode. De zeemeermin staarten die gemaakt zijn van goedkoper en kwalitatief minder materiaal komen vaak met een korte garantieperiode van 1 tot 3 maanden.

Zeemeermin staart kopen - let op de stof
250 grams Lycra

tip nummer 2

De monovin is een belangrijk onderdeel van de zeemeermin staart. Deze worden aangeboden in veel verschillende varianten. Volledig plastic, zwaar en met bandjes/riempjes aan de achterkant. Varianten met veel rubber. Maar welke is nou goed?

Een monovin moet je tijdens het zwemmen eenvoudig uit kunnen trekken. Daarnaast mag hij niet te zwaar zijn, omdat het zwemmen dan veel lastiger is en de kinderen minder plezier hebben. Wij hebben tientallen monovins getest en uiteindelijk gekozen voor een licht exemplaar die tegen een stootje kan.

tip nummer 3

Let bij het kopen van een zeemeermin staart op de maat! We zien vaak dat er gekozen wordt voor een grotere maat omdat ze er dan langer plezier van hebben. Ook worden er zogenaamde one size fits all aangeboden. Of er wordt gewerkt met een maattabel op basis van kledingmaten of leeftijd.

Zeemeermin staart kopen welke maat kiezen
Welke maat zeemeermin staart kies je?

De enige manier om echt de juiste maat te bepalen is de volgende: meet de afstand van de navel tot de enkel. En de omtrek van de taille. Gebruik de tabel hieronder en je weet precies welke maat de juiste is. Op deze manier zorg je ervoor dat de staart goed aansluit zodat ze maximaal genieten en ook veilig kunnen zwemmen!

Zeemeermin staart kopen - maattabel